Instal·la aerotèrmia, sistema de climatització

Aerotèrmia, l'energia renovable per climatitzar la teva llar en totes les estacions de l'any

Demana el teu pressupost sense compromís

Què és i com funciona l'aerotèrmia?

L’ aerotèrmia és una tecnologia que aprofita l’energia de l’aire exterior per proporcionar calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària (ACS). Aquest tipus d’energia renovable extreu la calor latent de l’aire exterior, per escalfar o refredar l’aigua, que després es distribueix a través de diferents sistemes emissors com:

 

  • Radiadors de fosa o alumini: els més comuns estan en instal·lacions de calefacció de gasoil o gas. Aquest sistema està dissenyat per treballar a alta temperatura, pel que el rendiment de les màquines pot ser inferior. Temperatura de treball: 55 a 60ºC.

     

  • Radiadors de baixa temperatura: aquest sistema treballa a baixa temperatura amb un rendiment molt major que els radiadors convencionals. Temperatura de treball: 40 a 45ºC.

     

  • Terra radiant d’aigua o Fan Coils: aquest sistema treballa a baixa temperatura amb un rendiment molt major que els radiadors convencionals. Temperatura de treball: 30 a 35ºC.
Aerotermia aerotèrmia

Avantatges de comptar amb aerotèrmia

ahorro energético

Estalvi de costos d'energia

L'aerotèrmia extreu fins a un 75% de l'energia de l'aire exterior, reduint significativament el consum elèctric.

versitalidad

Versalititat

Funciona per a calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària, adaptant-se a totes les estacions de l'any.

matein

Baix manteniment

Els sistemes d'aerotèrmia requereixen menys manteniment que les calderes tradicionals, cosa que redueix els costos a llarg termini.

energia

Energia renovable

Utilitza una font d'energia neta i sostenible, contribuint a la reducció d'emissions de CO2.

Calcula l'estalvi anual si instal·les aerotèrmia

Bomba de calor ahorro energetico
Si vols saber quant pots estalviar instal·lant aerotèrmia, tant si tens una caldera de gas com de gasoil, utilitza la nostra calculadora online.

Aplicacions de l'aerotèrmia

Calefacció

La aerotèrmia utilitza l'energia de l'aire exterior per generar calefacció. Així, a través d'una bomba de calor, extreu calor de l'aire i el transfereix a un circuit d'aigua. Aquesta aigua calenta circula per radiadors o terra radiant per escalfar l'habitatge.

Refrigeració

Per a la refrigeració, l'aerotèrmia extreu la calor de l'interior de l'habitatge i l'allibera a l'exterior mitjançant una bomba de calor. Aquest sistema utilitza l'energia de l'aire per refredar l'aigua que circula pels fan coils o terra refrescant, mantenint l'ambient fresc.

Aigua calenta

El sistema aprofita l'energia de l'aire exterior per escalfar l'aigua mitjançant una bomba de calor. Així, transfereix la calor capturada a l'aigua, emmagatzemant-la en un dipòsit per al seu ús en dutxes, aixetes o electrodomèstics.

Tipus de sistemes d'aerotèrmia

Sistema d'aerotèrmia monobloc

Tot el sistema de bomba de calor es troba a la unitat exterior i la connexió amb el sistema interior és directament amb aigua. L’aigua s’escalfa a la unitat exterior i després s’acumula la calor en el dipòsit d’inèrcia o en el dipòsit d’ACS.

 

Els elements necessaris en aquest sistema són:

 

  • Màquina Exterior
  • Dipòsit d’ACS
  • Dipòsit d’inèrcia
  • Vasos d’expansió
  • Bombes recirculadores
  • Col·lectors

Hi ha marques que ofereixen una màquina interior preparada pels sistemes monobloc, que ja incorpora els elements esmentats anteriorment.

Sistema d'aerotèrmia bibloc

El sistema de bomba de calor està dividit, amb la meitat a la unitat exterior i l’altra meitat a la unitat interior. La connexió entre les unitats es realitza mitjançant tubs de refrigeració, com en els aparells d’aire condicionat. L’aigua s’escalfa a la unitat interior i s’acumula al propi dipòsit d’ACS integrat o al dipòsit d’inèrcia.

 

Els elements necessaris en aquest sistema són:

 

  • Màquina Exterior
  • Dipòsit d’ACS
  • Dipòsit d’inèrcia
  • Vasos d’expansió
  • Bombes recirculadores
  • Col·lectors

A més de proporcionar calefacció i refrigeració, els sistemes d’aerotèrmia també s’utilitzen per generar ACS (aigua calenta sanitària).

Combinació d'aerotèrmia amb plaques solars

Els sistemes elèctrics permeten una bona integració amb les plaques solars fotovoltaiques. Per tant,  l’aerotèrmia és un bon complement.

 

El més habitual és programar l’aerotèrmia perquè funcioni de manera més intensa durant el dia, quan “habitualment” hi ha generació d’energia fotovoltaica. D’aquesta manera, s’augmenta la temperatura dels dipòsits d’inèrcia i ACS, que actuen com a emmagatzematge d’energia en forma de calor, evitant que la màquina hagi de treballar tant en hores sense sol o quan l’energia és més cara.

 

La programació de les màquines també permet configurar altres hàbits de consum que afavoreixen l’estalvi energètic. Per exemple, es pot restringir la generació d’ACS només durant el dia si ens dutxem en tornar del treball. Així, evitem que la bomba funcioni durant la nit i esperem al matí, quan hi ha sol, per escalfar el dipòsit d’ACS.

aerotermia y placas solares

Preguntes freqüents sobre l'aerotèrmia

Quins són els beneficis d'instal·lar l'aerotèrmia?

Estalvi energètic. L’aerotèrmia pot reduir el consum energètic fins a un 85% en comparació amb sistemes de calefacció a base de gas o gasoil.

 

Eficàcia en calefacció i refrigeració. En calefacció, l’estalvi pot arribar fins al 75%. En canvi, en refrigeració es pot reduir el consum energètic fins a un 50%.

 

Manteniment senzill: L’aerotèrmia requereix menys manteniment que els sistemes de calefacció convencionals, la qual cosa contribueix a una menor càrrega de treball i costos associats.

Com funciona l'aerotèrmia amb radiadors?

A través d’una bomba de calor aerotèrmica, l’energia calorífica es transfereix a un circuit de radiadors instal·lats a la llar. Encara que tradicionalment els radiadors funcionen amb temperatures d’aigua més altes (60-70ºC), les bombes de calor aerotèrmiques poden funcionar amb radiadors a temperatures més baixes (al voltant de 45-55ºC), gràcies a la seva alta eficàcia.

Quin és el preu de l'aerotèrmia?

El cost d’instal·lació de l’aerotèrmia varia en funció de diversos factors com el tamany de l’immoble, la potència requerida i el tipus de bomba de calor seleccionada.

En termes generals, el preu d’instal·lar un sistema d’aerotèrmia pot oscil·lar entre 8.000 i 20.000 euros. No obstant això, aquesta inversió es pot amortitzar en un termini de 5 a 10 anys.

Com funciona la integració d'aerotèrmia i plaques solars?

La integració de l’aerotèrmia i les plaques solars es basa en la connexió de la bomba de calor aerotèrmica en la instal·lació fotovoltaica.

D’aquesta manera, l’aerotèrmia pot utilitzar l’energia solar autogenerada per funcionar, reduint considerablement el seu consum d’electricitat de la xarxa.

És compatible l'aerotèrmia amb el meu sistema de calefacció actual?

En la majoria dels casos, la instal·lació d’aerotèrmia amb plaques solars es pot integrar perfectament amb sistemes de calefacció existents, com radiadors o terra radiant.

No obstant, és important que un tècnic qualificat avali la teva instal·lació per assegurar la seva compatibilitat i funcionament correcte.

Hi ha ajudes per instal·lar l'aerotèrmia?

Existeixen deduccions fiscals en la reforma energètica de la teva llar, que poden arribar al 60% i a un màxim de 5.000€ anuals.

 
 

Eficiencia energètica, sostenibilitat i estalvi

L’aerotèrmia és una opció tecnològica avançada que combina eficiència energètica, sostenibilitat i estalvi econòmic.  Integrar-la a la teva llar o negoci no només és una elecció intel·ligent per  la teva butxaca, sinó també un compromís amb el medi ambient i el futur sostenible.

 

En aquest cas d’èxit, els nostres clients verifiquen l’eficiència i eficàcia.

Altres productes d'energia renovable

Plaques solars

Amb les plaques solars generaràs energia sostenible i reduiràs significativament les teves despeses energètiques.

Bateries solars

Solució innovadora i ecoamigable per a l'emmagatzematge d'energia solar, i utilitzar-la quan sigui necessària.

Carregadors cotxes elèctrics

Equips que carreguen la bateria dels vehicles elèctrics de manera segura i eficient, convertint l'energia en mobilitat neta.

Estàs interessat en el sistema d'aerotèrmia?

Demana pressupost sense compromís

    Responsable: Sud energies renovables, S.L.

    Finalidades: Gestionar el envio de información que se nos solicita.

    Legitimación: Consentimento. Puede retirar el consentimento en cualquier momento.

    Destinatarios: Sus datos no se cederán a terceros exepcto en casos de obligación legal.  

    Derechos del interesado: A acceder, oponerse, rectificar y que se supriman sus datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional.

    Puede acceder a información adicional y ampliada en este enlace.

    Vols saber quant pots estalviar amb l'aerotèrmia?

    Descobreix-lo amb la nostra calculadora online

    Bomba de calor ahorro energetico

    Calcula el teu estalvi anual tant si comptes amb caldera de gas com de gasoil, i informa’t sobre aquest sistema eficient de climatització.  

    descagar ebook
    ebook-icon

    ¡Descarga ahora
    nuestro E-book Solar!

    Tu Guía Completa para la Energía Renovable

    Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

      Abrir chat
      1
      ¿Podemos ayudarte?