Bateries per a plaques solars

En l’era actual, on la sostenibilitat i l’eficiència energètica són temes prioritaris, les bateries solars emergeixen com una solució innovadora i ecoamigable per a l’emmagatzematge de l’energia solar. Però què són realment aquestes bateries solars i com poden transformar la nostra forma de consumir energia?

 

Les bateries solars, també conegudes com a sistemes d’emmagatzematge d’energia solar, són dispositius dissenyats per emmagatzemar l’energia generada pels panells solars fotovoltaics durant el dia per al seu ús posterior, especialment durant la nit o en dies ennuvolats.

Funcionen com una mena de “bancs d’energia”, permetent als usuaris aprofitar al màxim l’energia solar generada pels seus panells.

Com funcionen les bateries solars?

bateries solars

El funcionament de les bateries solars es basa en l’emmagatzematge i aprofitament de l’energia excedent o aquella que tingui un cost molt baix per carregar-la. Aquest emmagatzematge s’aconsegueix mitjançant un procés de càrrega, on l’energia es converteix i s’emmagatzema en forma química per al seu ús posterior.

 

 

S’utilitza aquesta energia quan la demanda d’electricitat supera l’oferta dels panells solars, en les hores en què no hi hagi producció fotovoltaica o quan el cost de l’energia sigui molt més alt.

 

 

Comptar amb energia emmagatzemada facilita la instal·lació de sistemes de “backup”, els quals asseguren un subministrament elèctric continu en cas de fallada a la xarxa.

Avantatges de comptar amb bateries solars

i-potencia

Independència Energètica

Amb les bateries solars, els usuaris poden reduir la seva dependència de la xarxa elèctrica tradicional. I d'aquesta manera assolir un major grau d'autosuficiència energètica.

i-ayudas

Estalvi de costos d'energia

Les bateries solars ajuden a reduir els costos d'energia. Minimitzen la necessitat de comprar electricitat de la xarxa durant els períodes de baixa producció solar.

i-conect

Reserva en tallades d'energia

Les bateries solars actuen com un sistema de suport en cas de tallades d'energia. D'aquesta manera, garanteixen un subministrament continu d'electricitat fins i tot quan la xarxa elèctrica falla.

i-compensacion

Impacte ambiental positiu

Al reduïr la dependència de fonts d'energia no renovables i minimitzar les emissions de carboni, les bateries contribueixen a la mitigació del canvi climàtic i la preservació del medi.

Tipus de bateries solars

Bateries connectades a corrent contínua

Aquestes bateries es connecten directament als inversors híbrids de fotovoltaica i es carreguen amb la corrent contínua generada pels panells solars. A l’evitar transformacions innecessàries d’energia, ofereixen una major eficiència.

 

Entre les marques destacades d’aquest tipus de bateries es troben Huawei, Fronius + BYD, Solaredge i SMA. És important verificar sempre la compatibilitat amb l’inversor fotovoltaic híbrid per garantir un funcionament òptim.

Baterías solares, bateries solars

Bateries connectades a corrent alterna

Aquestes es connecten directament a la xarxa elèctrica i requereixen d’un inversor/cargador que gestioni la seva càrrega i descàrrega. L’inversor/cargador ve incorporat en aquestes bateries.

 

Algunes de les marques líders en aquest tipus de bateries són Tesla Powerwall 2, Sonnen SB10 i SB10P, i Enphase. Les bateries de corrent alterna permeten la instal·lació fins i tot en llocs on no hi ha un inversor fotovoltaic híbrid ni una instal·lació fotovoltaica. Són compatibles amb qualsevol tipus d’instal·lació fotovoltaica i qualsevol marca.

Bateries solars Huawei en el exterior de una casa

Quina bateria s'adapta a les teves necessitats?

Altres productes d'energia renovable

Estàs interessat en bateries solars?

Demana pressupost sense compromís.

  Responsable: Sud energies renovables, S.L.

  Finalidades: Gestionar el envio de información que se nos solicita.

  Legitimación: Consentimento. Puede retirar el consentimento en cualquier momento.

  Destinatarios: Sus datos no se cederán a terceros exepcto en casos de obligación legal.  

  Derechos del interesado: A acceder, oponerse, rectificar y que se supriman sus datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional.

  Puede acceder a información adicional y ampliada en este enlace.

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?