Aerotèrmia, sistema de
climatització

Laerotèrmia és una tecnologia avançada i sostenible que aprofita l’energia de l’aire exterior per proporcionar calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària (ACS) a les nostres llars i negocis.

 

Utilitza una bomba de calor que extreu el calor latent de l’aire exterior, fins i tot en condicions de fred extrem, per escalfar o refredar aigua que després es distribueix a través de diferents sistemes emissors com radiadors, calefacció radiant o fan coils.

Com funciona l'aerotèrmia?

El principi de funcionament de l’aerotèrmia es basa en una bomba de calor que aprofita el calor latent de l’aire de l’entorn per escalfar o refredar aigua.

Aquesta aigua s’utilitza amb diferents tipus d’emissors:

 

 • Radiadors de fosa o alumini: els més comuns estan en instal·lacions de calefacció de gasoil o gas. Aquest sistema està dissenyat per treballar a alta temperatura, pel que el rendiment de les màquines pot ser inferior. No obstant, s’ha de tenir en compte que les noves màquines d’aerotèrmia d’alta temperatura assoleixen rendiments adequats. Temperatura de treball: 55 a 60ºC.

 • Radiadors de baixa temperatura: aquest sistema està dissenyat per treballar a baixa temperatura amb un rendiment molt major que els radiadors convencionals. Temperatura de treball: 40 a 45ºC.

 • Terra radiant d’aigua o Fan Coils: aquest sistema està dissenyat per treballar a baixa temperatura amb un rendiment molt major que els radiadors convencionals. Temperatura de treball: 30 a 35ºC.

L’ aerotèrmia es considera una energia renovable sempre que es garanteixi un COP superior a 2,5, la qual cosa significa que per cada kW de potència elèctrica s’obtenen almenys 2,5 kW tèrmics.

aerotermia

Tipus de sistemes d'aerotèrmia

Sistema d'aerotèrmia monobloc

Tot el sistema de bomba de calor es troba a la unitat exterior i la connexió amb el sistema interior és directament amb aigua. L’aigua s’escalfa a la unitat exterior i després s’acumula la calor en el dipòsit d’inèrcia o en el dipòsit d’ACS.

 

Els elements necessaris en aquest sistema són:

 

 • Màquina Exterior
 • Dipòsit d’ACS
 • Dipòsit d’inèrcia
 • Vasos d’expansió
 • Bombes recirculadores
 • Col·lectors

Hi ha marques que ofereixen una màquina interior preparada pels sistemes monobloc, que ja incorpora els elements esmentats anteriorment.

Sistema d'aerotèrmia bibloc

El sistema de bomba de calor està dividit, amb la meitat a la unitat exterior i l’altra meitat a la unitat interior. La connexió entre les unitats es realitza mitjançant tubs de refrigeració, com en els aparells d’aire condicionat. L’aigua s’escalfa a la unitat interior i s’acumula al propi dipòsit d’ACS integrat o al dipòsit d’inèrcia.

 

Els elements necessaris en aquest sistema són:

 

 • Màquina Exterior
 • Dipòsit d’ACS
 • Dipòsit d’inèrcia
 • Vasos d’expansió
 • Bombes recirculadores
 • Col·lectors

A més de proporcionar calefacció i refrigeració, els sistemes d’aerotèrmia també s’utilitzen per generar ACS (aigua calenta sanitària).

Avantatges de comptar amb aerotèrmia

i-ayudas

Estalvi de costos d'energia

L'aerotèrmia és notablement més eficient que els sistemes de calefacció tradicionals basats en combustibles fòssils. FIns i tot sense panells solars fotovoltaics, pot oferir estalvis significatius a la factura d'energia.

i-conect

Menor espai requerit

Aquests sistemes solen ocupar menys espai que els sistemes convencionals, ja que no requereixen tancs d'emmagatzematge de combustible ni xemeneies, la qual cosa pot ser especialment avantatjós en espais interiors reduïts.

i-potencia

Eficiencia Energètica

L'aerotèrmia és una font d'energia renovable i neta. Aprofita l'energia tèrmica present a l'aire, la qual cosa la fa més eficient que els sistemes convencionals que depenen de combustibles fòssils.

i-compensacion

Combinació amb fotovoltaica

Maximitzar l'autoconsum, augmentant encara més l'estalvi econòmic. Programa l'aerotèrmia per funcionar de manera més intensa durant el dia, quan hi ha una major generació d'energia solar, optimitzant la seva eficiència.

Combinació d'aerotèrmia amb fotovoltaica

Els sistemes elèctrics permeten una bona integració amb l’energia fotovoltaica, de manera que l’aerotèrmia és un bon complement.

 

El més habitual és programar l’aerotèrmia perquè funcioni de manera més intensa durant el dia, quan “habitualment” hi ha generació d’energia fotovoltaica. D’aquesta manera, s’augmenta la temperatura dels dipòsits d’inèrcia i ACS, que actuen com a emmagatzematge d’energia en forma de calor, evitant que la màquina hagi de treballar tant en hores sense sol o quan l’energia és més cara.

 

La programació de les màquines també permet configurar altres hàbits de consum que afavoreixen l’estalvi energètic. Per exemple, es pot restringir la generació d’ACS només durant el dia si ens dutxem en tornar del treball. Així, evitem que la bomba funcioni durant la nit i esperem al matí, quan hi ha sol, per escalfar el dipòsit d’ACS.

Eficiencia energètica, sostenibilitat i estalvi

L’aerotèrmia és una opció tecnològica avançada que combina eficiència energètica, sostenibilitat i estalvi econòmic.

 

Ja sigui per calefacció, refrigeració o generació d’ACS, aquesta solució innovadora aprofita l’energia de l’aire exterior per oferir un confort òptim en qualsevol època de l’any. Integrar-la a la teva llar o negoci no només és una elecció intel·ligent per  la teva butxaca, sinó també un compromís amb el medi ambient i el futur sostenible.

Altres productes d'energia renovable

Estàs interessat en el sistema d'aerotèrmia?

Demana pressupost sense compromís

  Responsable: Sud energies renovables, S.L.

  Finalitats: Gestionar l’enviament d’informació que ens sol·licita.

  Legitimació: Consentiment. Pot retirar el consentiment en qualsevol moment.

  Destinataris: Els seves dades no es cediran a tercers excepte en cas d’obligació legal.

  Drets de l’interessat: A accedir, oposar-es, rectificar i que es suprimeixin els seves dades, així com altres drets com s’explica en la informació addicional.


  Pot accedir a informació addicional i ampliada en aquest enllaç.

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?