SUD Cooperació

Ajuts econòmics en projectes que promoguin les energies renovables

4ª Convocatòria

Concessió d'un ajut econòmic destinat a projectes socials i solidaris que promoguin l'ús de les energies renovables.

Si ets una entitat, moviment o col·lectiu, amb un projecte consolidat dins l’estat espanyol, amb les següents característiques:

  • Mitigació de les desigualtats socials
  • Eficiència energètica als habitatges
  • Energies renovables

pots optar als ajuts econòmics que ofereix el programa de SUD Cooperació.

Un exemple de projecte: Entitat que vulgui impulsar una comunitat energètica al seu municipi, permetent a les veïnes participar-hi i així reduir les desigualtats socials, econòmiques i energètiques d’aquestes.

Sud Cooperació és el resultat de la inquietud, motivació i preocupació dels membres de Sud Renovables per lluitar contra les desigualtats socials, tant en l’àmbit nacional com internacional, mitjançant els recursos econòmics i tècnics que podem oferir.

El nostre objectiu actual i des dels inicis de les primeres convocatòries, el 2009, consisteix a donar suport a actuacions encaminades a treballar per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Aquestes actuacions treballen per un canvi de model social i energètic, que promoguin l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables.

Aquesta convocatòria es fa en memòria de l’Enric Pareja Martínez, cofundador de SUD.

Descarrega’t els documents necessaris per presentar el teu projecte fins el 16 de juliol 2023:

SUD Renovables a Peru

Logo SUD Cooperacio

Donació 2023 SUD Cooperació

Concessió d'una aportació econòmica destinada a ajudar a impulsar la igualtat d'oportunitats a través de l'educació i el talent dels joves.

A SUD Renovables aspirem a contribuir a un món millor i més sostenible a través de l’energia fotovoltaica. La col·laboració amb Fundació Impulsa és una oportunitat per a ajudar a proporcionar oportunitats a joves amb talent en situacions econòmiques difícils.

Fundació-Impulsa

Fundació Impulsa:

A través d’aquesta organització sense ànim de lucre més de 300 joves estan rebent beques i mentors voluntaris per cursar estudis de cicle de FP i tenir una oportunitat real de futur.

Logo SUD Cooperacio

Donació 2023 SUD Cooperació

Concessió d’un ajut econòmic destinat a donar suport a projectes que contribueixen al benestar de la comunitat i al desenvolupament de la societat en el seu conjunt, treballant cap a un món més just i igualitari.

Esperem que aquest projecte sigui una oportunitat per als alumnes d’aprendre sobre el món que els envolta i desenvolupar-se com a ciutadans responsables i consents de la importància de les energies renovables.
L’energia solar arriba a nous horitzons i, així, il·lumina un futur més sostenible per a totes i tots.

Untitled design (21)

Escola Ernest Lluch de l’Hospitalet:

Amb l’objectiu de donar suport a projectes i iniciatives que millorin la qualitat de vida de les persones més vulnerables, recuperem l’activitat de SUD Cooperació. Compromesos amb la transició energètica i la sostenibilitat, volíem transmetre la mateixa visió a les futures generacions. 
2023 es va realitzar una donació a l’escola Ernest Lluch de l’Hospitalet, perquè els estudiants puguin gaudir de colònies.

Logo SUD Cooperacio
3a Convocatòria SUD Cooperació

Concessió d’un ajut econòmic destinat a donar suport a projectes de cooperació al desenvolupament que promoguin la sostenibilitat ambiental

Aquesta convocatòria és una iniciativa de l’empresa SUD Renovables per donar suport a actuacions encaminades a treballar per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.

Des del seu inici, SUD ha treballat amb un compromís mediambiental, apostant per la producció d’energia neta, l’estalvi i l’eficiència energètica, i amb un compromís social i cultural, de solidaritat amb l’entorn.

Guanyador 3a convocatòria: El projecte ’Horticultura a través del sistema d’irrigació per degoteig i de la instal·lació de plaques solars a Kadiri, districte d’Anantapur, a l’estat d’Andhra Pradesh (Índia)’, presentat per la Fundació Vicente Ferrer, ha estat seleccionat a la 3a. Convocatòria SUD Cooperació, per a la concessió d’un ajut econòmic de 7.500€. L’acte d’entrega del premi es va fer el dijous 5 de novembre de 2015, coincidint amb la celebració del 10è. aniversari de SUD. Veure nota de premsa.

Recull de premsa:

UNEF Unión Española Fotovoltaica
Energética XXI
Energías Renovables
Radio Vic: Entrevista Núria Ferrer
Nota de prema SUD

Aquesta convocatòria es fa en memòria de l’Enric Pareja Martínez, soci cofundador de SUD

Col·laboradors:
Logo SUD Cooperacio

2a Convocatòria SUD Cooperació

Concessió d’un ajut econòmic destinat a donar suport a projectes de cooperació al desenvolupament que promoguin l’ús de les energies renovables

Aquest mes de maig hem donat per acabada la col·laboració amb les dues ONGs guanyadores de la Convocatòria SUD Cooperació 2011.

Fundació Global Play, projecte ‘Accés a l’aigua a la comunitat de Tioribougou, regió de Koulikoro, Mali’.
Associació Utinam, projecte ‘TICED-Oulad Mahmoud, per l’accés a les tecnologies de la informació i les comunicaciones, Marroc’.

Estem molt satisfets amb els resultats aconseguits, i amb la bona feina feta per part de les entitats guanyadores.

Projectes guanyadors:

 

Fundació Global Play, projecte ‘Accés a l’aigua a la comunitat de Tioribougou, regió de Koulikoro, Mali’.

Amb una donació de 7.500€, SUD ha col·laborat amb el 25% del finançament del projecte integral de l’escola de Tioribougou i la seva comunitat, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i de l’educació, i l’accés a la mateixa dels nens i nenes d’aquesta comunitat. Amb l’objectiu de millorar les deficiències de la comunitat en matèria d’accés a l’aigua, una de les accions del projecte ha sigut la construcció d’un pou i un dipòsit d’emmagatzematge, i la contribució de SUD ha permès la instal·lació d’un sistema fotovoltaic per generar electricitat per a l’alimentació de la bomba del pou, dels ordinadors i altre material informàtic, i la il·luminació de la sala polivalent de la biblioteca al vespre.
La instal·lació fotovoltaica ha consistit en la col·locació de 8 mòduls col·locats a la coberta d’una de les edificacions de l’escola, un equip de 8 bateries, un inversor i un regulador. Aquesta instal·lació està en funcionament des de finals del 2011.

Associació Utinam, projecte ‘TICED-Oulad Mahmoud, per l’accés a les tecnologies de la informació i les comunicaciones, Marroc’.

Pel que fa a l’altre projecte guanyador, recentment s’ha completat la primera fase de la iniciativa TICED Oulad Mahmoud per afavorir l’accés a les TIC a l’escola d’aquesta comunitat rural. En aquesta primera fase s’ha adequat i equipat una aula multimèdia, s’ha realitzat una instal·lació fotovoltaica per a generar electricitat, s’han iniciat els treballs d’excavació d’un pou i s’ha fet una xarxa de distribució d’aigua al recinte escolar. La donació de SUD de 2.500€ a aquest projecte ha permès cobrir el 50% del sistema solar fotovoltaic, amb la instal•lació de 4 mòduls fotovoltaics i bateries, que està en funcionament des del març del 2013. Aquest projecte ha servit perquè la comunitat local s’involucri en l’activitat de l’escola, i perquè sigui el punt de partida de diverses actuacions per convertir l’equipament en una ‘escola verda’.

Agraïments:

Agraïm la col·laboració econòmica de les empreses CiM Aigua, Ona Capital Privat, Vilar Riba, Bon Preu i Benito; i a familiars, amics, col·laboradors i clients de SUD, pel suport i seguiment rebuts.

Enguany tindrem la 3a convocatòria SUD Cooperació, a partir del setembre, informarem properament.

Aquesta convocatòria es fa en memòria de l’Enric Pareja Martínez, soci fundador de SUD.

Col·laboradors:
Logo SUD Cooperacio

1a Convocatòria SUD Cooperació

La primera convocatòria es va obrir el gener de 2009, amb un gran èxit de participació d’entitats amb seu a Catalunya, i un resultat molt satisfactori.

Es van presentar 22 projectes, situats arreu del món: El Salvador, Hondures, Mèxic, Brasil, Equador, Perú, Guinea-Bissau, Mali, Moçambic, Senegal, Cambodja, l’Índia, i també a Catalunya. La major part dels projectes presentats consistien en una instal·lació solar fotovoltaica per tal d’electrificar equipaments de zones aïllades, habitatges en zones rurals, o bé per bombejar aigua per a reg o ús domèstic. D’altres projectes treballaven en l’àmbit de la gestió de residus, de la preservació ambiental i de la formació.

L’1 de juliol de 2009 es va fer l’acte d’entrega del premi SUD Cooperació, que en aquesta primera edició estava dotat amb 7.500€, dels quals 5.500€ els aportava SUD, i 2.000€ Ona Capital Privat, constituïda per Bon Preu i Fundició Dúctil Benito.

La celebració va tenir lloc a la Sala Sert de l’Edifici ‘El Sucre’ de Vic, amb la presentació de la convocatòria, una xerrada sobre ‘Aplicacions d’Energies Renovables a països amb recursos limitats’ a càrrec de l’enginyer Pere Badia, la presentació dels projectes presentats i l’entrega del premi SUD Cooperació al projecte guanyador. Es va comptar amb la col•laboració de Gramona i de la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Projecte guanyador
El premi va recaure en l’ong Global Humanitaria, pel projecte de subministrament d’aigua potable al poblat de Kork (Cambodja) mitjançant el bombeig d’aigua d’un pou amb una instal·lació solar fotovoltaica. D’aquest projecte es va valorar el treball amb una organització local i el fet que amb una actuació ‘petita’, consistent en la instal•lació d’uns quants mòduls fotovoltaics per bombejar aigua d’un pou ja existent, s’aconseguia cobrir una necessitat tan bàsica com és el subministrament d’aigua potable, i a més amb una àmplia repercussió, ja que abasteix tant a l’hospital com a les poblacions veïnes.

SUD Renovables va oferir a Global Humanitaria l’assessorament i el suport tècnic necessari per assegurar al màxim el bon funcionament de la instal·lació, i a partir d’aquest diàleg i treball en equip, es va portar a terme la instal·lació fotovoltaica, que funciona amb gran èxit des del febrer de 2010, abastint tant al centre de salut com a la població local.

Partners:
Formem part de:
Logo Bon Preu
descagar ebook
ebook-icon

¡Descarga ahora
nuestro E-book Solar!

Tu Guía Completa para la Energía Renovable

Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

    Abrir chat
    1
    ¿Podemos ayudarte?