Plaques solars per la teva comunitat de veïns

T'agradaria pujar a l'ona tecnològica, però vius en un pis enmig de la ciutat? Hi ha una solució per a tu: pots instal·lar plaques solars en la teva comunitat de veïns i fer autoconsum compartit.

Per què instal·lar plaques solars en la teva comunitat de veïns?

ahorra en costes de energía

Estalvi en costos d'energia

El sol és un recurs gratuït. Una vegada instal·lats els panells solars, la teva comunitat de veïns gaudirà de tarifes energètiques més estables i predictibles.

icono placas solares casa

Genera la teva pròpia energia

Redueixes la dependència de les xarxes elèctriques i et protegeixes contra possibles fluctuacions de preus. Instal·la ja plaques solars i comença a reduir la teva factura de llum.

icono placas solares casa

Sostenibilitat ambiental

Contribueixes a les emissions de CO₂, cada kWh produït pels teus panells és un kWh menys que depèn de combustibles fòssils.

icono placas solares casa

Augment valor de l'habitatge

Les solucions solars afegeixen valor al teu patrimoni immobiliari, incrementant el seu atractiu i rendibilitat.

Com instal·lem les plaques solars

Muntatge i connexió

El nostre equip professional instal·larà i connectarà tot. A més, t’ajudarem a triar les plaques i sistemes més adequats per a tu.

Connexió a la xarxa

Si decideixes connectar el teu sistema a la xarxa elèctrica, ens assegurem que tot quedi perfecte i segur.

Monitorització

Instal·lem sistemes de seguiment perquè puguis veure quanta energia estàs produint i consumint en temps real.

Avaluació del lloc

Comencem determinant la ubicació ideal pels panells solars. Busquem el màxim d’hores solars!

Anàlisi de consum

Estudiem el teu consum energètic per determinar quantes plaques solars necessites. Res d’excessos ni mancances!

Tràmits i permisos

Ens encarreguem dels permisos municipals i qualsevol altre requisit legal.

icono placas solares casa e instalaciones fotovoltaicas

Una vegada connectat, gaudeix de l’energia neta i de l’estalvi en la teva factura!

Què és una instal·lació compartida?

Una instal·lació compartida cerca distribuir l’energia que hem generat amb una sola instal·lació fotovoltaica entre diferents comptadors, ja sigui per a consums comuns (com l’escala, l’ascensor o l’estacionament) i/o entre diferents pisos de veïns.
 

Quina potència de panells solars hem de posar per repartir entre els veïns?​

Es realitza un càlcul dels consums totals de tots els interessats i es dimensiona la instal·lació de plaques solars en la teva comunitat de veïns per a donar la màxima cobertura possible. Cada veí rebrà un percentatge de l’energia generada, pactat prèviament amb la resta de veïns que participen en la instal·lació. És important esmentar que dependrà molt de la cobertura que tinguem per col·locar els panells.

Com es connecta la instal·lació compartida per la comunitat de propietaris?

No hi ha una connexió directa a cada comptador, sinó que el funcionament és totalment digital. Es realitza l’estesa de cablejat des dels panells fins a l’inversor, de l’inversor cap al comptador de generació que instal·lem i d’aquí cap a l’escomesa de la comunitat.

Els veïns reben l’energia a través del coeficient de repartició pactat entre ells mitjançant la seva factura de llum.

Com es realitza la compensació de l'energia a cada CUPS?

La distribuïdora rep les dades del comptador, la qual cosa s’ha consumit i generat a cada hora a cada pis i el comunica a la comercialitzadora de cada CUPS aplicant el percentatge corresponent de l’energia generada.

 

Per tant, és perfectament possible que cada veí tingui una comercialitzadora diferent compartint una mateixa instal·lació fotovoltaica. Aquests números es compensen en la factura de llum.

Ajudes o subvencions

Nombrosos municipis ofereixen subvencions per a instal·lacions fotovoltaiques a través de les seves regulacions fiscals, incloent-hi les compartides. Això pot traduir-se en descomptes en l’IBI i en l’impost d’obres. 

No ho dubtis més i informa’t sobre les instal·lacions de plaques solars per a comunitats de veïns.

On instal·lem les plaques solars?

Per què escollir Sud Renovables per instal·lar plaques solars a la teva comunitat de veïns?

Experiencia
i-line
i-line2

Experiència

Amb més de 19 anys d'experiència com a especialistes en projectes d'autoconsum, sota la modalitat clau en mà, t'oferim un servei integral de la més alta qualitat.

Soporte

Suport Continu

Portem 19 anys donant suport a totes les nostres instal·lacions. En cas d'alguna incidència, estem compromesos a trobar la solució en el menor temps possible per ajudar-te.

Financiación

Financiació

Posem a la teva disposició finançament a mida. Podem oferir-te un PPA, lísing, finançament bancari, etc. Ens encarreguem de tots els tràmits, perquè no et preocupis per res.

Clients que confien en SUD Renovables​

Pots trobar els nostres serveis a

Estàs interessat?

Contacta'ns

  Responsable: Sud energies renovables, S.L.

  Finalitats: Gestionar l’enviament d’informació que ens sol·licita.

  Legitimació: Consentiment. Pot retirar el consentiment en qualsevol moment.

  Destinataris: Els seves dades no es cediran a tercers excepte en cas d’obligació legal.

  Drets de l’interessat: A accedir, oposar-es, rectificar i que es suprimeixin els seves dades, així com altres drets com s’explica en la informació addicional.


  Pot accedir a informació addicional i ampliada en aquest enllaç.

  Preguntes freqüents sobre la instal·lació de plaques solars en una comunitat de veïns

  En el cas d’una instal·lació individual, per a un solo comptador de llum, l’energia generada entra directament a casa i estem autoconsumint. Però en el cas de les instal·lacions de plaques solars compartides per diferents veïns, tota l’energia produïda s’aboca a la xarxa i es compensa en cada comptador mitjançant la factura de llum. La distribuïdora determina el % d’autoconsum per a cada comptador, basant-se en les decisions i acords presos entre els veïns.

  Recomanem que en primer lloc es proposi la idea en una junta de veïns i quedi constància en l’acta de la comunitat. Si existeix interès per part dels altres propietaris, podem dur a terme un estudi preliminar, per  veure el dimensionament de la instal·lació que s’hauria de fer. Us faríem un estudi del cost econòmic i energètic per a poder valorar-lo entre els veïns.

  Avui dia per llei es necessita la majoria simple que és el 50% + 1 dels veïns per a poder dur a terme el projecte per a consums comuns i 30% per avançar amb la instal·lació de panells solars a compartir entre veïns.

  Sí, en el momento en que tu consumo sea inferior al coeficiente que te corresponde, la energía sobrante (llamada excedente) se compensará en la factura de la luz, pero al precio de compra de tu comercializadora. 

  En aquest cas, els veïns que inicialment han aprovat, signat i pagat la instal·lació de panells solars són els que tenen la paraula. S’hauria de fer una junta extraordinària per a decidir-ho i, en cas d’aprovació, s’hauria de recordar l’import de l’aportació econòmica del nou membre i els veïns haurien de cedir una petita part del seu percentatge de repartició. Nosaltres agregaríem el nou CUPS a la instal·lació i hauríem d’esperar que la distribuïdora aprovi aquesta modificació perquè pugui començar a gaudir de la bonificació en la factura de llum.  

  Algunes comunitats opten per fer que l’últim membre que s’uneix financi l’ampliació de la instal·lació de panells solars, ja que els veïns prefereixen no reduir el seu coeficient de repartició, la qual cosa implica augmentar la potència instal·lada.

  Cal comptar amb el pagament del ICIO (llicència d’obres) que en alguns casos està bonificat fins a un 95%; així com la taxa de la Generalitat per l’emissió dels corresponents certificats de legalització.

  Disposem d’un servei preventiu i correctiu de manteniment, que en cap cas és obligatori. Si algun dia fos necessari, el nostre servei tècnic podria fer-vos un pressupost depenent de les tasques a realitzar.

  L’energia generada per la instal·lació es compensa en funció de l’ús d’energia que has tingut durant les hores de sol. Per aconseguir una cobertura òptima dels teus consums, és important implementar canvis d’hàbits en els teus consums domèstics.

   

  Per exemple, si a les 9h tens baixos consums a casa, el percentatge que et correspon de l’energia generada per la instal·lació de la comunitat, es compensarà com a autoconsum. No obstant, la part de l’energia generada en aquesta hora es considerarà com a excedent i, per tant, es compensarà al preu de compra establert per la comercialitzadora en la teva factura. 

   

  En canvi, si a les 9h la casa té molts consums i es genera la mateixa quantitat d’energia que la que consumeixes, aquests es compensaran pràcticament tots en la factura de llum com a autoconsum, reduint significativament les despeses. Per a aconseguir una reducció notable de les despeses, és important intentar augmentar l’autoconsum i minimitzar els excedents, ja que els preus de venda i compra de l’energia són diferents. 

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?