Carregadors de Vehicles Elèctrics (CVE)

Els carregadors de vehicles elèctrics (CVE) són dispositius fonamentals en la transició cap a un transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Aquests equips permeten carregar la bateria dels vehicles elèctrics de manera segura i eficient, convertint l’energia elèctrica en mobilitat neta.

Com funcionen els carregadors de vehicles elèctrics?

Els carregadors de vehicles elèctrics actuen com a gestors de càrrega i “intermediaris” entre la xarxa elèctrica de la llar i l’automòbil. Transformen el corrent altern de la xarxa en corrent continu, que és el que utilitzen les bateries dels vehicles elèctrics per emmagatzemar l’energia.

 

Hi ha dos tipus de carregadors:

 

Monofàsics: poden arribar fins a 7,4 kW.


Trifàsics: poden arribar fins a 22 kW.

 

Actualment, totes les solucions domèstiques són de corrent altern (CA).

 

Atès que són instal·lacions d’alta potència, és altament recomanable instal·lar un sistema que permeti regular la potència de càrrega de forma dinàmica segons el consum a la llar, aprofitant així l’energia disponible de manera eficient. Això ajuda a evitar superar la potència contractada i que el comptador talli el subministrament.

 

Aquests sistemes de regulació de potència també poden aprofitar l’excedent d’energia solar, iniciant la càrrega en moments en què hi hagi un excedent disponible. Així s’evita la injecció d’energia a la xarxa i es maximitza l’autoconsum.

Potència màxima dels CVE

La potència màxima dels carregadors pot no assolir-se per diversos motius:

 • Per la potència contractada insuficient.

   

 • Per automòbils no capacitats per a potències de càrrega tan elevades. El factor limitant pot ser l’inversor/carregador incorporat en els propis vehicles per carregar les bateries.

Els vehicles elèctrics solen tenir bateries de 50 a 100 kWh, el que implica que, per a una càrrega completa de l’automòbil, es pot tardar més de 8 hores (també dependrà de la potència de càrrega). 

 

Tanmateix, s’ha de tenir en consideració que els desplaçaments diaris habituals solen ser d’uns 50 km/dia. Amb un consum mitjà de 20 kWh/100 km, es necessitaria carregar 10 kWh/dia, per la qual cosa amb 2 hores de potència de kW serien suficients.

carregadors vehicles electrics

Avantatges de disposar de carregadors de vehicles elèctrics

i-ayudas

Estalvi econòmic

A llarg termini, els propietaris de vehicles elèctrics poden experimentar un estalvi significatiu en costos de combustible i manteniment en comparació amb els vehicles de combustió interna.

Tecnologia avançada

Els carregadors de vehicles elèctrics estan equipats amb tecnologia avançada que permet una càrrega segura, ràpida i eficient, adaptada a les necessitats de cada conductor.

i-conect

Comoditat i versatilitat

La possibilitat de carregar els vehicles elèctrics a casa, al treball o a estacions de càrrega pública proporciona una gran comoditat i flexibilitat als conductors.

i-potencia

Eficiència Energètica

Els carregadors de vehicles elèctrics són altament eficients, convertint l'energia elèctrica en moviment amb un mínim de pèrdues, la qual cosa es tradueix en un menor consum d'energia.

Quin carregador de vehicle elèctric s'adapta a les teves necessitats?

Huawei S-Charger

Rang de potència de 7 a 22 kW. Integració amb energia solar de Huawei i gestió dinàmica.

SMA EV-Charger

Rang de potència de 7 a 22 kW. Gestió dinàmica quan s'integra amb energia solar de SMA.

Tesla Wall Connector

Rang de potència de 7 a 11 kW. Gestió dinàmica. Integració amb energia solar de Tesla.

Fronius Wattpilot

Rang de potència de 7 a 22 kW. Gestió dinàmica quan s'integra amb energia solar de Fronius.

Autel

Models amb potència de 7 a 22 kW. Gestió dinàmica amb equips de mesura addicionals.

Wallbox

Models amb potència de 7 a 22 kW. Gestió dinàmica amb equips de mesura addicionals.

En resum, comptar amb carregadors de vehicles elèctrics ofereix avantatges significatius que abasten la comoditat personal, beneficis econòmics, millores ambientals, incentius per a empreses i desenvolupadors, i contribucions a la innovació tecnològica i l’estabilitat de la xarxa elèctrica.

Altres productes d'energia renovable

Estàs interessat en carregadors de vehicles elèctrics?

Demana pressupost sense compromís.

  Responsable: Sud energies renovables, S.L.

  Finalitats: Gestionar l’enviament d’informació que ens sol·licita.

  Legitimació: Consentiment. Pot retirar el consentiment en qualsevol moment.

  Destinataris: Els seves dades no es cediran a tercers excepte en cas d’obligació legal.

  Drets de l’interessat: A accedir, oposar-es, rectificar i que es suprimeixin els seves dades, així com altres drets com s’explica en la informació addicional.


  Pot accedir a informació addicional i ampliada en aquest enllaç.

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?