baterias solares comparadas

Com triar la bateria solar ideal? Anàlisi completa de les millors marques

Amb la transició energètica en ple auge, cada vegada més llars i empreses opten per instal·lacions d’autoconsum amb energia solar. Una peça clau per treure el màxim profit de la teva instal·lació són les bateries solars. Aquestes et permeten emmagatzemar l’energia excedent durant les hores de màxima irradiació solar i utilitzar-la durant la nit o en moments de menys producció. Però, quina és la millor opció de bateria solar per a les teves necessitats? En aquesta comparativa, analitzarem tant les prestacions de cada bateria, com la seva relació qualitat-preu, per ajudar-te a decidir quina opció s’adaptaria millor a les teves necessitats d’autoconsum.

comparativa de les bateries solars en una taula

Bateria solar Huawei LUNA 2000

La bateria solar Huawei LUNA 2000 és una de les opcions més escalables i flexibles del mercat. La seva capacitat es pot ampliar des de 5 kWh fins a 21 kWh. Aquest fet la fa ideal per a llars que a la llarga preveuen augmentar els consums. Amb una profunditat de descàrrega del 100%, aquesta bateria solar utilitza al màxim l’energia emmagatzemada. A més, està dissenyada per integrar-se perfectament amb inversors Huawei, garantint una compatibilitat total i una instal·lació sense complicacions.

Preu-qualitat: Amb un preu des de 5000€ (5kWh) o 6.300€ (7kWh), la Huawei LUNA 2000 ofereix una de les millors relacions qualitat-preu del mercat. És una bona opció, especialment per aquells que ja tenen altres dispositius de la marca Huawei, i ofereix una gran flexibilitat a llarg termini.

Bateria solar Tesla Powerwall

La Tesla Powerwall és una de les bateries solars més populars del mercat, gràcies a la reputació de la marca i la seva gran capacitat de 13,5 kWh. La Powerwall és perfecta per a llars que busquen maximitzar el seu autoconsum. La seva potència de descàrrega de 5,5 kW permet alimentar gran part de la casa durant hores. A més, és compatible amb gairebé qualsevol inversor, cosa que la fa extremadament versàtil.

Preu-qualitat: Amb un preu des de 11.150 €, la Tesla Powerwall ofereix una excel·lent relació qualitat-preu. La seva gran capacitat i potència la converteixen en una de les millors opcions per a llars que necessiten bateries d’alta capacitat i qualitat.

Bateria solar Tesla Powerwall

Sonnen Batterie

La Sonnen Batterie és reconeguda per la seva alta fiabilitat i les seves estrictes mesures de seguretat. Aquesta bateria solar té capacitats que oscil·len entre 5,5 kWh i 22 kWh, i és compatible amb pràcticament qualsevol tipus d’inversor. Aquest fet la converteix en una opció molt versàtil. Ofereix una profunditat de descàrrega de fins al 96%, amb una gran eficiència en l’ús de l’energia emmagatzemada.

Preu-qualitat: Tot i la seva innovació i eficiència, el preu de la sonnen, que va dels 7.600 € als 13.000 €, la situa com una opció cara. Per tant, la seva relació qualitat-preu és mitjana-baixa. Tot i ser una bateria molt segura i eficient, la seva alta inversió inicial la fa més adequada per a llars amb un fort enfocament en la seguretat energética.

Enphase IQ Battery

La Enphase IQ Battery és una opció més petita i lleugera, amb una capacitat de 3,5 kWh per mòdul, ideal per a aquells que tenen un sistema solar de menor escala o volen començar amb una solució més econòmica. Compatible amb els microinversors Enphase, aquesta bateria solar pot ser fàcilment ampliada afegint-hi més unitats. No obstant, la seva potència de descàrrega és limitada, amb només 1,28 kW per mòdul.

Preu-qualitat: El preu d’aquesta bateria és a partir de 4.900 €, cosa que la fa accessible per a sistemes petits. Tot i això, si es necessiten diverses unitats per cobrir necessitats energètiques majors, el cost final pot augmentar significativament. Això pot afectar la seva relació qualitat-preu en comparació amb altres opcions de més capacitat.

BYD Battery-Box

La BYD Battery-Box és una bateria solar modular amb una capacitat que va de 5,1 kWh fins a 22 kWh. Aquest model és conegut per la seva durabilitat i la seva compatibilitat amb un ampli ventall d’inversors, incloent Fronius GEN 24 PLUS. A més a més, les bateries BYD també ofereixen una eficiència excel·lent, amb una profunditat de descàrrega de gairebé el 100%. Aquestes bateries són ideals tant per a sistemes residencials com comercials de mitjana a gran escala.

Preu-qualitat: Amb un preu a partir de 5.400 €, la BYD Battery-Box és una opció excel·lent per a instal·lacions amb necessitats energètiques elevades. No obstant, el seu cost és més elevat per kWh en comparació amb altres bateries similars, fent que la seva relació qualitat-preu sigui mitjana, especialment per a aquells amb un pressupost més ajustat.

Quina bateria solar és la millor per a mi?

Escollir la bateria solar correcta dependrà de diversos factors, com la capacitat que necessites, el tipus d’inversor que tens instal·lat, i l’espai disponible. Si busques una opció versàtil i escalable, la Huawei LUNA 2000 és una excel·lent opció, especialment per llars amb inversors de la mateixa marca. Per altra banda, si prioritzes una bateria reconeguda per la seva alta capacitat i fiabilitat, la Tesla Powerwall és difícil de superar.

D’altra banda, si el teu principal interès és la seguretat i l’eficiència energètica a llarg termini, la Sonnen Batterie pot ser una inversió excel·lent, especialment per a aquells que volen aprofitar al màxim l’autoconsum. Finalment, per a projectes més petits o amb un pressupost reduït, la Enphase AC Battery pot ser una opció interessant, tot i que pot resultar limitada si es busca una solució per a grans consums.

Amb qualsevol de les opcions esmentades, plaques solars combinades amb les bateries solars són una inversió intel·ligent per reduir la teva dependència de la xarxa i maximitzar l’energia solar que genera la teva instal·lació.

    Contacta amb nosaltres


    Relacionats

    Subvencions aerotèrmia

    Subvencions per instal·lar aerotèrmia 2024

    Estàs pensant a renovar el teu sistema de climatització per millorar l’eficiència energètica de casa teva o del teu negoci? L’aerotèrmia pot ser la solució perfecta. Aquest sistema innovador aprofita

    Llegir més ->
    descagar ebook
    ebook-icon

    ¡Descarga ahora
    nuestro E-book Solar!

    Tu Guía Completa para la Energía Renovable

    Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

      Abrir chat
      1
      ¿Podemos ayudarte?