Comunidades de vecinos placas solares, plaques solars comunitat de veïns panells solars bateries casa

Quants panells solars i bateries necessito per a una casa?

L‘energia solar és, sens dubte, una alternativa cada cop més atractiva i aplicada tant en llars com en empreses. No només com un camí cap a un estalvi econòmic, sinó també com una “solució” en la lluita contra el canvi climàtic. Per això, és lògic que cada cop més persones es plantegin instal·lar plaques solars a la seva vivenda. Però la qüestió principal que ve al cap és: quants panells solars i bateries necessito per a la meva casa?

En aquest post et portem una guia senzilla per calcular la quantitat de panells solars i bateries que necessites per cobrir les teves necessitats energètiques i gaudir dels avantatges d’aquesta font d’energia renovable. Tot i això, hem de mencionar que la quantitat de panells solars i bateries que necessites per a casa teva dependrà de diversos factors.

Factors que determinen la quantitat de panells solars i bateries per a una casa

 • Consum energètic: El primer pas és calcular el teu consum energètic anual en quilovats hora (kWh). Pots trobar aquesta informació a les teves factures d’electricitat..
 • Ubicació: La quantitat de llum solar que rep casa teva al llarg de l’any també influirà en el nombre de panells i bateries solars que necessites.
 • Necessitats particulars: Vols cobrir tot el teu consum energètic amb energia solar? O només una part? Vols un autoconsum fotovoltaic total en cas de talls de llum?
 • Necessitats particulars: Vols cobrir tot el teu consum energètic amb energia solar? O només una part? Vols un autoconsum fotovoltaic total en cas de talls de llum?


Què més necessito saber?

Un últim pas essencial per determinar aquest càlcul és la coberta, de vegades pot passar que per cobrir aquest consum necessitem posar 20 panells… però a la teulada només hi caben 15. O al revés, en indústries amb molt d’espai però poc consum, com seria una nau dedicada només a emmagatzematge. En aquest cas, amb només cobrir una part de la nau ja s’arriba al consum desitjat.

Exemples de càlculs

Com ja avançàvem en aquest article, podem fer una estimació de quants panells solars i bateries necessites a casa teva:

 • Casa que consumeix 3.272 kWh anuals amb una factura d’aprox. 90 € mensuals. En aquest cas, instal·laríem uns 8 panells (2,8 kWp de potència). Utilitzem uns 14 m² de coberta i cobriríem aproximadament el 35% del consum.
 • Habitatge que consumeix uns 6.000 kWh anuals amb una factura d’aprox. 140 € mensuals. Es necessitarien uns 14 panells (4,9 kWp de potència). Utilitzem uns 24 m² de coberta i cobriríem aproximadament el 35% del consum, i també hi hauria producció venuda a la xarxa. Però també podem optar per posar el doble de panells: aquesta energia extra s’emmagatzema en bateries, i s’utilitza a la nit.

La quantitat de bateries que necessites dependrà del teu consum energètic i de l’autonomia que desitges:

 • Autonomia d’1 dia: Bateria de 10-15 kWh.
 • Autonomia de 2 dies: Bateria de 20-30 kWh.
 • Autonomia de 3 dies: Bateria de 30-45 kWh.

Recorda, aquestes són estimacions i seria necessari que un instal·lador professional de SUD establís un càlcul precís en funció de les teves necessitats específiques. Contacta’ns i t’assessorarem sobre quants panells i bateries solars necessites a casa teva.

  Contacta amb nosaltres


  Relacionats

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?