Energías Renovables ayudas

Subvencions per a plaques solars (Fons europeus Next Generation). Com pots beneficiar-te?

Apostar per l’autoconsum pot sortir, a partir d’ara, més econòmic. El govern ha aprovat un paquet d’ajudes de 660 milions d’euros, ampliables a 1.320 milions, per a instal·lacions d’autoconsum, emmagatzematge i climatització amb energies renovables. 900 milions d’euros seran per a autoconsum. Però, com pots beneficiar-te?

De quant pot ser l’ajuda per a autoconsum?

La quantia dependrà del beneficiari i de la mena d’instal·lació. En el cas de l’energia solar fotovoltaica, les ajudes abastaran des del 15% per a una gran empresa fins al 45% per a una pime o un sistema petit, inferior a 10 kW.

Les ajudes s’incrementaran un 5% addicional en municipis amb menys de 5.000 habitants i en aquells entorns rurals formats per petits nuclis de població.

Exemples:

  • Una instal·lació de 10 panells en una casa (4 kWp de potència) costa aproximadament 7.300€ IVA inclòs. La subvenció directa pot ser de 2.400€, i si resideixes en una població de menys de 5.000 habitants, 180€ més. Estem parlant d’una ajuda equivalent al 35% del cost total.
  • Una instal·lació industrial de 500 kWp de potència costa aproximadament 325.000€ més IVA. La subvenció directa pot ser del 35% si ets una petita empresa (113.750€), del 25% (81.250€) si ets una mitjana empresa, o del 15% si ets una gran empresa (48.750€).

Qui podrà rebre subvencions per a plaques solars?

Les ajudes tenen en compte tots els processos fins a tenir la instal·lació solar en marxa, buscant així derrocar totes les barreres a l’autoconsum. Així, la subvenció engloba tant el material com els serveis previs de redacció de projectes, memòries tècniques, direcció, obra civil si anés necessària. Per a instal·lacions domèstiques el càlcul és més fàcil: l’ajuda estarà directament lligada a la potència instal·lada.

A més, actuacions annexes com a incorporació bateries, canvi de cobertes de uralita, instal·lació de marquesines, tenen també subvencions especialment dedicades, que se sumen a les anteriors.

Com puc demanar una ajuda per a la meva instal·lació de plaques solars?

Les convocatòries d’ajudes les han de realitzar les comunitats autònomes en un termini de tres mesos. És a dir, abans de l’1 d’octubre de 2021. Les sol·licituds seran ateses per ordre de presentació fins a la fi dels fons. El termini per a saber si l’ajuda s’ha concedit serà de sis mesos. El beneficiari haurà llavors de justificar el cost de la instal·lació realitzada, per al que haurà de lliurar la documentació (projecte, factures, certificat final d’obres), després de la qual cosa es procedirà a pagar la subvenció.

Pots consultar tots els detalls en el Reial decret 477/2021 pel qual s’aprova la concessió directa a les comunitats autònomes d’ajudes per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum. L’acord s’inclou en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern, i es va publicar en el BOE del passat 30 de juny.

Des de SUD Renovables t’ajudarem en la gestió de les subvencions, posant la nostra oficina tècnica i administrativa al teu servei. Ja siguis particular o empresa, contacta’ns i et farem un pressupost a mesura. Amb els Next Generation europeus, l’oportunitat és realment única.

Relacionats

descagar ebook
ebook-icon

¡Descarga ahora
nuestro E-book Solar!

Tu Guía Completa para la Energía Renovable

Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

    Abrir chat
    1
    ¿Podemos ayudarte?