Bonificaciones IBI por placas solares

Bonificacions de l’IBI per instal·lar plaques solars a casa teva

¿Sabies que la instal·lació de plaques solars a casa teva pot esdevenir en un estalvi en la factura de l’IBI? A més de les subvencions, molts municipis catalans ofereixen bonificacions en l’IBI per fomentar la transició cap a un model energètic més sostenible.

Les ajudes poden variar segons el municipi, però generalment oscil·len entre el 30% i el 50%. Per exemple, Barcelona, Sabadell i Lleida ofereixen bonificacions del 50% a l’IBI per a aquells que instal·len plaques solars. La duració també varia segons la població, i normalment aquest tipus de descompte per fomentar l’autoconsum fotovoltaic es proporciona entre 3 i 5 anys.

Què són les bonificacions de l’IBI?

Les bonificacions de l’IBI són incentius fiscals que alguns ajuntaments ofereixen als propietaris d’habitatges que instal·len plaques solars. Aquestes bonificacions poden implicar una reducció significativa en l’import de l’impost durant un període determinat.

Com funcionen les bonificacions de l’IBI per plaques solars?

El percentatge de bonificació i la durada de la mateixa varien segons el municipi. En general, s’aplica un descompte en el valor cadastral de l’habitatge que té instal·lats panells solars. Aquest descompte es tradueix en un menor import a pagar en l’impost anual.

Beneficis addicionals d’instal·lar panells solars

A més de les bonificacions de l’IBI, la instal·lació de plaques solars en la teva llar et brinda una sèrie de beneficis, com:

 • Reducció significativa en les teves factures d’electricitat.
 • Contribució a la reducció d’emissions de carboni i la lluita contra el canvi climàtic.
 • Augment del valor de la teva vivenda.
 • Major independència energètica i estabilitat davant els augmentos en els preus de l’energia elèctrica.

SUD Renovables som aquí per a ajudar-te en cada pas del procés d’instal·lació de panells solars i en la sol·licitud de bonificacions de l’IBI. No dubtis a contactar-nos per a obtenir més informació i començar a gaudir dels beneficis de l’energia solar en la teva llar!

IBI plaques solars

Càlcul de la bonificació de l’IBI

Les bonificacions de l’IBI són incentius fiscals que s’atorguen als propietaris d’habitatges amb instal·lacions de plaques solars fotovoltaica a Catalunya.

La durada de la bonificació a l’Impost sobre Béns immobles (IBI) per la instal·lació de panells solars pot variar segons el municipi i les regulacions locals. En general, aquestes bonificacions solen tenir una durada determinada, que pot oscil·lar entre diversos anys,. És important verificar les condicions específiques de la bonificació al teu ajuntament per a conèixer amb precisió la durada del descompte aplicable a l’IBI en el teu cas particular.

A continuació, et proporcionem el mapa on pots trobar els municipis amb la bonificació aplicada a l’Impost sobre Béns Immobles en cas de tenir una instal·lació d’autoconsum d’energia solar fotovoltaica.

Requisits per a accedir a la bonificació de l’IBI per instal·lar plaques solars

Els requisits poden incloure tenir la instal·lació d’energia solar registrada, complir amb normatives municipals, entre altres.

Terminis per a presentar la sol·licitud

Els terminis varien segons el municipi, però generalment s’han de presentar abans d’una data límit cada any.

Per saber quan i com presentar-la, hauràs d’informar-te al teu ajuntament o estar atent a les nostres publicacions en el blog i xarxes socials, on diàriament compartim informació sobre aquestes deduccions per municipis i localitats.

Com sol·licitar la bonificació de l’IBI per plaques solars?

La bonificació no s’aplica de manera directa pel que, encara que registrem la nostra instal·lació, haurem de sol·licitar-la a l’ajuntament, i també en el registre, sempre acompanyada de la documentació exigida que, normalment, són:

 • Fotocòpia del DNI del sol·licitant.
 • Llicència d’obra.
 • Justificant de la inscripció definitiva en el Registre d’Instal·lacions.
 • Fotocòpia del rebut de l’IBI o còpia de la resolució cadastral de l’alta de l’immoble.
 • Còpia de les factures detallades de la instal·lació que acreditin el que t’ha costat, així com data i lloc.
 • Justificant d’haver pagat l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

Consells per aprofitar al màxim la bonificació de l’IBI a Catalunya

Per a aprofitar al màxim la bonificació de l’IBI per la instal·lació de panells solars a Catalunya, aquí tens alguns consells pràctics:

 1. Dimensiona correctament la teva planta solar: Assegura’t d’instal·lar una quantitat de plaques solars que s’ajusti a les teves necessitats energètiques.
 2. Conserva tota la documentació relacionada amb la instal·lació: Mantén organitzats i a mà tots els documents rellevants, com ara factures de compra i instal·lació, certificats i qualsevol altra documentació requerida per l’ajuntament per demostrar la instal·lació dels panells solars.
 3. Investiga sobre altres subvencions i ajudes: A més de la bonificació de l’IBI, existeixen altres subvencions i ajudes disponibles per a la instal·lació de plaques solars a Catalunya. Investiga i sol·licita totes les oportunitats de finançament disponibles per a maximitzar els teus estalvis.
 4. Compleix amb els requisits de l’ajuntament: Assegura’t de complir amb tots els requisits establerts pel teu ajuntament per accedir a la bonificació de l’IBI. Això pot incloure tenir la instal·lació d’energia solar registrada i complir amb normatives locals.
 5. Mantingues informat sobre els terminis: Informa’t sobre els terminis per presentar la sol·licitud de bonificació de l’IBI al teu municipi i assegura’t de presentar-la dins del temps establert per a no perdre l’oportunitat de rebre el descompte.
IBI plaques solars

Seguint aquests consells, podràs aprofitar al màxim la bonificació de l’IBI per la instal·lació de panells solars a Catalunya i gaudir dels beneficis econòmics i mediambientals que ofereix l’energia solar.

Interessat a conèixer quant podries estalviar amb la instal·lació de panells solars?

A SUD Renovables sabem que pot resultar aclaparador navegar pel mar d’opcions d’ajuda i subvencions disponibles per a l’energia solar. Però no et preocupis, estem aquí per a tu.

Sol·licita informació GRATUÏTA i SENSE COMPROMÍS per a descobrir les ajudes disponibles.

  Contacta amb nosaltres


  Relacionats

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?