Al cor de la Catalunya vinícola, el petit celler Muscàndia ha abraçat la sostenibilitat com una filosofia de vida, apostant per font d’energia renovable. Sense connexió a la xarxa, energia 100% autoproduïda i autoconsumida, establint un precedent inspirador per a la indústria vinícola.
La transformació cap a la eficiència energètica es va dividir en dues fases, que van permetre optimitzar la captació d’energia solar i la seva utilització eficient. A la primera fase, es va realitzar el muntatge de panells solars amb una estructura triangular i una connexió DC Coupling. Aquesta energia solar es magatzema en bateries, alimentant els processos del celler Muscàndia quan és necessària, gràcies als inversors Victron.
A la segona fase, es va donar un pas més enllà amb l’ampliació de la instal·lació de plaques solars per autoconsum utilitzant la tècnica coplanar i una connexió AC Coupling. Aquesta connexió permet que energía solar fotovoltaica es converteixi de manera instantània en corrent altern, el que significa que l’energia pot ser consumida al moment o emmagatzemada per a ús futur, tot ajustant-se a les necessitats energètiques del celler.
Celler Muscàndia, una aposta cap a la sostenibilitat
Al celler Muscàndia, la sostenibilitat no es limita només a l’energia. També fan la seva part per reduir l’ús de plàstics innecessaris, optant per ampolles de vidre lleugeres que són més amigues de l’entorn. Aquesta combinació de tipus de sostenibilitat fa que cada ampolla de vi porti amb ella una història de compromís amb la terra i l’energia neta.
El compromís de Muscàndia amb el desenvolupament sostenible i l’energia solar exemplifica com les empreses poden abraçar la responsabilitat ambiental i ser més competitives. Amb cada copa de vi Muscàndia, brindem per un futur més verd i sostenible, i saludem el seu exemple com un model a seguir per a altres empreses que aspiren a fer el mateix. Salut!