dones sud

Dia Internacional de la Dona

El Dia Internacional de la Dona és una oportunitat per a celebrar els èxits i les contribucions de les dones en tots els àmbits de la societat i per a reflexionar sobre la necessitat de seguir lluitant per la igualtat de gènere. Malgrat que les dones estan cada vegada més presents en el sector de les energies renovables, encara s’enfronten a desigualtats i barreres que limiten la seva participació i progressió professional.

Avui, tenim el plaer de conversar amb la Laura Roca, una de les enginyeres de SUD Renovables, per conèixer de prop la seva experiència en el món de les energies renovables. En aquesta entrevista, la Laura ens parla sobre les seves motivacions per estudiar Enginyeria Industrial Superior, el seu treball actual en el departament d’enginyeria de SUD Renovables, i el que més li agrada de la seva feina. A més a més, Laura ens dona la seva visió sobre les avantatges de ser una dona enginyera i aconsella a totes aquelles noies que estiguin interessades en estudiar enginyeria però que en tinguin dubtes.

Perquè vas escollir estudis d’enginyeria?

Jo vaig estudiar Enginyeria Industrial Superior perquè m’agraden els reptes, perquè m’agraden molt les matemàtiques i perquè considero que és una carrera multidisciplinària amb moltes sortides professionals diferents.

A què et dediques actualment a SUD?

Des de el meu inici a SUD he estat al departament d’enginyeria gestionant projectes d’instal·lacions fotovoltaiques. Les meves tasques s’han centrat principalment en el desenvolupament del disseny tècnic de la instal·lació fotovoltaica i en la direcció i gestió de les obres. No obstant, actualment acabo d’iniciar un nou repte en el Departament Comercial.

Què és el que més t’agrada del teu treball com a enginyera?

El que més m’agrada de la meva feina és que em permet treballar en un sector que m’apassiona: les energies renovables. També m’agrada el fet que la feina d’enginyera és innovadora i ofereix un constant aprenentatge i creixement personal.

Quines son des de el teu punt de vista les avantatges de ser dona enginyera?

Tenir l’opció de poder treballar en molts sectors i àmbits diferents. L’enginyeria industrial t’ofereix una base tècnica sòlida que et permet desenvolupar-te en diferents camps i també t’ofereix una visió global dins el món empresarial.

Què aconsellaries a les noies que estan interessades en estudiar enginyeria però tenen dubtes?

El sector de l’enginyeria necessita més dones i les empreses necessiten dones que assumeixin càrrecs de responsabilitat. Necessitem dones enginyeres preparades per gestionar i per liderar. El consell que els hi donaria a aquestes noies seria que si hi tenen interès, que es llencin a estudiar una enginyeria. Se’ls hi obrirà un ventall molt ampli d’opcions laborals i estic segura que no es penediran de la seva decisió.

Les carreres d’enginyeria no són senzilles i requereixen esforç i dedicació però, amb ganes de treballar, la recompensa val la pena.

Aprofitem l’avinentesa per felicitar a totes les dones de SUD Renovables per la seva dedicació, compromís i aportació a l’empresa. Gràcies per la vostra tasca diària i per fer de Sud Renovables un lloc més inclusiu i divers.

És essencial promoure la diversitat i la inclusió en aquest sector i reconèixer el talent i les capacitats de les dones, com ara Laura Roca, una enginyera que ens ha mostrat la seva passió pel seu treball i la seva visió positiva. Esperem que les seves paraules i consells animin més dones a perseguir els seus somnis i a seguir el camí de l’enginyeria.

Relacionats

descagar ebook
ebook-icon

¡Descarga ahora
nuestro E-book Solar!

Tu Guía Completa para la Energía Renovable

Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

    Abrir chat
    1
    ¿Podemos ayudarte?