Aerotèrmia i plaques solars: la combinació perfecta

A SUD Renovables som experts en energia solar i estem convençuts dels seus múltiples beneficis per al medi ambient i per a la teva butxaca. Avui, volem parlar-te d’una combinació potent i eficient: la integració d’una instal·lació d’aerotèrmia amb plaques solars.

Imagina un sistema que t’ofereixi calefacció, aire condicionat i aigua calenta sanitària de manera sostenible i amb un estalvi notable en la teva factura d’energia. Tot això és possible gràcies a la unió de la tecnologia d’aerotèrmia, que aprofita l’energia de l’aire exterior per generar calor, i de les plaques solars, que converteixen l’energia del sol en electricitat.

Com funciona la integració d’aerotèrmia amb plaques solars?

La integració d’aerotèrmia i plaques solars es basa en la connexió de la bomba de calor aerotèrmica a la instal·lació fotovoltaica. D’aquesta manera, l’aerotèrmia pot utilitzar l’energia solar autogenerada per funcionar, reduïnt considerablement el seu consum d’electricitat de la xarxa.

Quina potència necessito?

La potència de panells solars necessària per a la teva instal·lació d’aerotèrmia dependrà de diversos factors, com ara:

1. Consum energètic de la teva llar

 • Demanda d’aigua calenta sanitària: la quantitat d’aigua calenta que necessites al dia i el nombre de persones que viuen a la llar.
 • Necessitats de calefacció i aire condicionat: la superfície de la teva llar, el clima de la zona i els hàbits de consum energètic.
 • Eficiència energètica de l’habitatge: el nivell d’aïllament tèrmic de les parets, sostres i finestres.

2. Característiques de la instal·lació d’aerotèrmia

 • Potència tèrmica de la bomba de calor: la capacitat de calefacció i refrigeració de l’equip.
 • Coeficient d’eficiència estacional (COP): l’eficiència de la bomba de calor a temperatures exteriors determinades.

3. Orientació i inclinació dels panells solars:

 • Incidència de la radiació solar: la quantitat de sol que reben els panells al llarg del dia i de l’any.
 • Ombra d’edificis o arbres: factors que poden reduir la producció d’energia de les plaques solars.

Un càlcul aproximat de la potència de panells solars necessària es pot realitzar a partir del consum energètic anual de la teva llar en kWh. Per a això, es pot aplicar la següent regla general:

Potència panells solars (kWp) ≈ Consum anual (kWh) / 1.000

No obstant, aquest càlcul és només una aproximació i no té en compte tots els factors mencionats anteriorment. Per a un estudi més precís, un dels nostres enginyers realitzarà un anàlisi detallat de les teves necessitats i del teu habitatge per determinar la potència òptima de les plaques solars en la teva instal·lació d’aerotèrmia.

Alguns consells sobre la combinació d’aerotèrmia amb plaques solars

Pot ser recomanable sobredimensionar lleugerament la instal·lació de panells solars per cobrir possibles pics de consum o reduccions en la producció d’energia per factors externs (com ara dies nubolats). Tanmateix, la instal·lació de bateries pot ser una bona opció. Així podràs emmagatzemar l’energia solar produïda durant el dia i utilitzar-la a la nit o en moments de baixa producció solar. Sempre es recomanable assegurar-se de la qualitat dels components: invertir en panells solars i equips d’alta qualitat garantirà un millor rendiment i una vida útil més llarga.

aerotermia amb plaques solars

L’aerotèrmia es compatible amb el meu sistema de calefacció actual?

En la majoria dels casos, la instal·lació d’aerotèrmia amb plaques solars pot integrar-se perfectament amb sistemes de calefacció existents, com ara radiadors o sòl radiant. Tot i així, és important que un tècnic qualificat avaluï la teva instal·lació per assegurar-ne la compatibilitat i el funcionament correcte.

Aplicacions de l’aerotèrmia i plaques solars

Habitatges unifamiliars i plurifamiliars:

 • Calefacció i aire condicionat: La bomba de calor aerotèrmica pot proporcionar calefacció a l’hivern i aire condicionat a l’estiu, aprofitant l’energia solar per reduir el consum d’electricitat de la xarxa.
 • Aigua calenta sanitària: La instal·lació pot incloure un dipòsit d’aigua calenta que s’escalfa amb l’energia solar i la bomba de calor aerotèrmica, garantint aigua calenta de manera sostenible durant tot l’any.
 • Piscines climatitzades: La integració d’aerotèrmia i plaques solars pot ser una solució eficient i ecològica per climatitzar l’aigua de la piscina, allargant la temporada de bany i reduint el consum d’energia.

Locals comercials i edificis:

 • Reducció de la petjada de carboni: La combinació d’aerotèrmia i plaques solars permet a les empreses reduir significativament les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle, contribuint a la lluita contra el canvi climàtic i millorant la seva imatge corporativa responsable.
 • Estalvi en les despeses energètiques: les empreses poden obtenir un estalvi considerable en les seves factures d’energia gràcies a la producció d’electricitat pròpia i a l’eficiència de la bomba de calor aerotèrmica.
 • Autoconsum d’energia: En edificis amb un consum energètic elevat, la integració d’aerotèrmia i plaques solars permet autoabasteir una part significativa de les seves necessitats energètiques, reduint la dependència de la xarxa elèctrica.

Altres aplicacions:

 • Climatització d’escoles, hospitals i altres centres públics: La integració d’aerotèrmia i plaques solars pot contribuir a la sostenibilitat d’aquests centres, reduint els costos energètics i les emissions de CO2.
 • Sistemes de calefacció i refrigeració per a la indústria: La tecnologia d’aerotèrmia pot ser aplicada en diversos processos industrials que requereixen calefacció o refrigeració, combinant-se amb plaques solars per obtenir energia sostenible.
 • Bombeig d’aigua: En zones amb manca d’accés a la xarxa elèctrica, la integració d’aerotèrmia i plaques solars pot alimentar sistemes de bombeig d’aigua per a ús domèstic o agrícola.
aerotèrmia i plaques solars

Avantatges de l’aerotèrmia amb plaques solars

 • Estalvia diners de manera significativa: Redueix la teva factura d’energia fins a un 70% en comparació amb els sistemes tradicionals.
 • Un planeta més verd: Aposta per una energia renovable i sostenible, reduint la teva petjada de carboni i contribuint a la lluita contra el canvi climàtic.
 • Confort òptim tot l’any: Gaudeix d’una climatització òptima a la teva llar durant tot l’any, tant a l’hivern com a l’estiu, amb una temperatura estable i agradable.
 • Augmenta el valor del teu immoble: Realitza una inversió intel·ligent en eficiència energètica que augmentarà el valor de la teva llar de cara al futur. Al ser una tecnologia en auge la teva casa serà més atractiva en el mercat immobiliari.
 • Deducció fiscal per a la reforma energètica: Redueix la teva inversió amb una deducció fiscal del 60%, fins a un màxim de 5.000 € anuals. No deixis escapar aquesta oportunitat de reduir la teva inversió inicial. T’expliquem més detalls aquí.

Aquesta combinació de l’aerotèrmia amb les plaques solars ofereix una sèrie d’avantatges que la fan ideal per a habitatges, locals comercials, edificis públics i fins i tot aplicacions industrials.

Si vols saber més sobre aerotèrmia per a casa teva, sol·licita pressupost GRATUÏT i SENSE COMPROMÍS i reb un estudi personalitzat per a la teva llar o empresa.

  Contacta amb nosaltres


  Relacionats

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?