subvencions plaques solars Barcelona

Subvencions per a plaques solars a parcs naturals de la Diputació de Barcelona 2025

Si tens una propietat a la zona dels parcs naturals gestionats per la Diputació de Barcelona, pots aprofitar les subvencions per a la instal·lació de plaques solars. El 10 de juny va començar el període de sol·licituds de les subvencions de parcs naturals 2025 per a particulars i entitats, dotades amb 600.000 euros. Aquestes subvencions per posar plaques solars en parcs de la Diputació de Barcelona s’atorguen per fomentar una àmplia gamma d’activitats, incloent-hi les forestals, agrícoles i ramaderes, així com per donar suport a empreses de serveis, millorar els habitatges, restaurar el patrimoni arquitectònic i promoure les activitats d’entitats culturals, cíviques, esportives i pedagògiques.

A més, també es subvencionaran les instal·lacions tèrmiques de biomassa i les iniciatives d’eficiència i estalvi energètic en edificis situats dins dels parcs gestionats per la Diputació de Barcelona. Com a novetat, s’ha incorporat el guiatge ambiental del programa de Passejades guiades dels anys 2024 i 2025.

Aquestes subvencions estan dirigides a fomentar l’eficiència energètica i la sostenibilitat en els edificis, contribuint a la reducció de les emissions i al consum responsable dels recursos naturals.

Subvencions plaques solars a la diputació de Barcelona

Si tens una propietat a la zona dels parcs naturals gestionats per la Diputació de Barcelona, pots aprofitar les subvencions per a la instal·lació de plaques solars. D’aquesta manera, milloraràs l’eficiència energètica del teu edifici. Les actuacions que es subvencionaran són les que compleixin les exigències generals sobre la utilització de tècniques, tecnologies i sistemes que impliquin un disseny arquitectònic sostenible. Aquestes actuacions han de millorar l’eficiència energètica, reduir les necessitats energètiques dels edificis, estalviar energia o augmentar la capacitat de capturar o generar energia solar amb l’ús d’energies renovables.

En resum, són les següents:

a) Obres vinculades a l’arquitectura bioclimàtica amb la finalitat d’optimitzar el consum de recursos naturals.

b) Obres noves o millora d’instal·lacions que utilitzin energies renovables com l’energia solar, eòlica o geotèrmica, que redueixin el consum d’energia convencional tèrmica o elèctrica de l’edifici.

c) Millores en la instal·lació elèctrica i d’aigua calenta sanitària per reduir el consum d’energia.

d) Millores de l’envolupant tèrmica de l’edifici, per reduir la demanda energètica de calefacció i refrigeració.

e) Inversions per a l’ús de biomassa llenyosa forestal.

Les inversions s’han d’efectuar en béns tangibles i han de ser suficients per assolir els objectius energètics i ambientals previstos en l’actuació.

Límits màxims de les subvencions de plaques solars a Barcelona

 • Instal·lacions tèrmiques de biomassa i eficiència energètica: Màxim de 8.000 € per subvenció.
 • Percentatge màxim de subvenció: 50% del cost total de l’activitat, amb possibilitat de subvenció del 100% per a activitats de guiatge ambiental.
 • Subvencions de guiatge ambiental: Fins al 100%, amb un màxim de 3.000 € o 3.500 € segons el cas.

És compatible aquesta subvenció amb altres ajudes?

La subvenció atorgada és compatible amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats. L’import de la subvenció, junt amb el de les subvencions concedides amb la mateixa finalitat, no podrà ultrapassar el cost de l’actuació o activitat subvencionada.

Prioritat i valoració

 • La valoració de les sol·licituds es farà en funció de la puntuació obtinguda, aplicant descomptes en funció del grau de prioritat i criteris establerts a les bases.

Quina part de l’import es pot subvencionar?

El límit màxim de la subvenció és de vuit mil euros (8.000,00 €). La subvenció no excedirà el 50% del cost total de l’activitat, actuació o obra, sempre que aquest 50% no superi el límit màxim establert. En el cas de les subvencions per a activitats de guiatge ambiental, la subvenció podrà cobrir fins al 100% del cost. En cap cas, l’import atorgat podrà superar l’import sol·licitat.

subvencions plaques solars Barcelona

Termini de presentació de sol·licituds de les subvencions de plaques solars per Barcelona

 • Del 10 de juny al 30 de juliol de 2024.

Les subvencions concedides a l’empara d’aquesta convocatòria s’hauran de destinar a finançar projectes i activitats desenvolupades durant el període de l’1 de gener de 2025 al 31 de desembre de 2025.

Termini i forma de justificació

 • Les subvencions atorgades s’hauran de justificar entre el 2 de gener de 2026 i el 31 de març de 2026.

Consulta les bases completes aquí.

Si estàs interessat, et recomanem consultar el llistat de municipis i aprofitar aquestes subvencions per instal·lar panells solars i millorar l’eficiència energètica del teu edifici. No dubtis a contactar-nos per obtenir més informació i descobrir com aquestes subvencions poden ajudar-te a implementar solucions energètiques innovadores i eficients.

subvencions plaques solars Barcelona

Municipis de Barcelona on s’apliquen les subvencions de plaques solars

Aquesta línia de subvencions engloba tots els parcs naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. Consulta el llistat de municipis i aprofita les subvencions per instal·lar plaques solars:

PARC NATURAL DEL MONTSENY (BARCELONA): Aiguafreda, El brull, Campins, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, La Garriga, Gualba, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Seva, Tagamanent

PARC DEL CASTELL DE MONTESQUIU: Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora

PARC NATURAL DE LES GUILLERIES-SAVASSONA: Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles, Vilanova de Sau, Sant Sadurní d’Osormort

PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC: Castellar del Vallès, Granera, Matadepera, Monistrol de Calders, Mura, El Pont de Vilomara i Rocafort, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Terrassa, Vacarisses

PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina, Vilalba Sasserra

PARC DE LA SERRALADA LITORAL: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Premià de Dalt, La Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Vilassar de Dalt

PARC SERRALADA DE MARINA: Badalona, Montcada i Reixach, Sant Fost de Campsentelles, Santa Coloma de Gramenent, Tiana

PARC NATURAL DE LA SERRA DE COLLSEROLA: Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixach, El Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern

PARC NATURAL DEL GARRAF: Avinyonet del Penedès, Begues, Castelldefels, Gavà, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú

PARC D’OLÈRDOLA: Canyelles, Olèrdola

PARC DEL FOIX: Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos

Aprofita les subvencions de parcs naturals per instal·lar panells solars i millorar l’eficiència energètica del teu edifici. Contacta’ns per obtenir més informació o consulta altres bonificacions disponibles a Catalunya i Balears per instal·lar plaques solars.

  Contacta amb nosaltres


  Relacionats

  descagar ebook
  ebook-icon

  ¡Descarga ahora
  nuestro E-book Solar!

  Tu Guía Completa para la Energía Renovable

  Con nuestro E-book gratuito, adéntrate en el universo de la energía solar. Descubre cómo la luz del sol puede impulsar tu hogar y tu estilo de vida. Obtén información clave, ideas innovadoras y consejos para dar el salto a la energía limpia.

   Abrir chat
   1
   ¿Podemos ayudarte?